Ce fac imediat dupa accident ?

Exista mii de accidente auto in Romania in fiecare an. Aproape o treime din totalul accidentelor auto implica o vatamare, iar majoritatea victimelor din aceste accidente vor sa apeleze la un avocat specializat, pentru a se asigura ca beneficiaza de o compensatie echitabila.
Cuvantul cheie aici este „echitabil”. Din pacate, industria asigurarilor nu este intotdeauna corecta atunci când vine vorba de compensarea celor raniti intr-un accident, sau vatamati prin pierderea unui membru al familiei. Expertii nostrii au petrecut ultimii 20 de ani luptand pentru victimele accidentelor si astfel, va enumeram mai jos 10 lucruri pe care un sofer ranit, un pasager sau membrii familiei lor, le pot face imediat dupa un accident, pentru a se asigura ca obtin compensatii corecte :

1. STOP

Chiar daca accidentul este minor, ar trebui intotdeauna sa schimbati informatii cu ceilalati soferi si pasageri. Plecarea de la locul accidentului ar putea adauga, de asemenea, acuzatii penale in sarcina dvs.


2. SUNA LA 112

Chiar daca nimeni nu este ranit grav, va fi bine sa aveti un proces-verbal al politiei atunci cand depuneti o cerere pentru deschiderea dosarului de dauna. Cand cineva este ranit, procesul-verbal al politiei va fi extrem de important atunci cand se depune o cerere de despagubire pentru vatamare corporala.


3.NOTEAZA

Noteaza tot ce s-a intamplat. Aceste informatii vor fi importante atunci cand organele de cercetare va vor solicita o declaratie. Este important sa fii cat mai exact posibil.

4. NU RECUNOASTE VINA
Chiar daca accidentul a fost cauzat din propria culpa, nu stii asta cu siguranta. Este posibil ca celalalt sofer sa fi fost sub influenta bauturilor alcoolice sau neatent. Este posibil sa fi existat o defectiune mecanica sau alte cauze.  Concluzia este ca exista o serie de factori ce trebuiesc analizati inainte ca oricine sa poata determina din culpa cui s-a produs accidentul.

5.FA POZE

Astazi, majoritatea soferilor si pasagerilor au o camera foto la dispozitie. Este esential sa fotografiati cat mai repede posibil locul accidentului - chiar inainte de a va muta vehiculele de pe carosabil. Daca dumneavoastra sau cineva din vehiculul dumneavoastra are rani vizibile, faceti si poze.


6.STRANGETI CAT MAI MULTE INFORMATII POSIBILE

Desi politia strange date legate de evenimentul rutier, acestea nu sunt intotdeauna suficiente si intru-totul relevante. Nu va bazati doar pe procesul-verbal al politiei si faceti propriile dvs. investigatii. Aceasta include obtinerea informatiilor privind asigurarea celuilalt sofer, numele, numarul de inmatriculare si datele de contact.

7. SUNATI-NE

Si in situatia in care apreciati vatamarile ca fiind minore, este indicat sa ne contactati. Impreuna vom stabili pasii si procedurile adecvate pentru situatia dvs. specifica. In anumite cazuri, o usoara durere de cap s-ar putea datora unei leziuni traumatice cerebrale. Si un gat rigid poate fi de fapt o lezare permanenta a maduvei spinarii. Recomandarea noastra este sa discutati cu un specialist in dreptul asigurarilor, chiar inainte de a contacta compania de asigurari.

8.ANUNTATI-VA COMPANIA DVS DE ASIGURARI

Notificati intotdeauna compania dvs. de asigurari cu privire la orice accident in care ati fost implicat si colaborati cu echipa lor. Dar RETINETI, compania de asigurari NU este prietenul dvs.! Intotdeauna cereri sfatul unui specialist inainte de a semna orice document. Societatea la care dvs. sunteti asigurat poate incerca sa va determine sa semnati o intelegere mult sub valoarea „justa”.


9. PASTREAZA COPII DE PE TOATE ACTELE MEDICALE

Acest lucru poate fi foarte complex Si este important sa pastrati o evidenta a fiecarui medic si a fiecarei fise medicale de la dosar.


10. FITI ORGANIZATI

Expertii nostri recomanda pastrarea unui dosar cu toate documentele, fotografiile si notele legate de accident. Acest dosar ar trebui sa includa, de asemenea, informatii despre ce medicii pe care i-ati vizitat si numere de contact pentru toti cei implicati in accident.
Cele mai frecvente frustrari cu care se confrunta victimele de astazi sunt legate de asigurare. Acestea par a fi mici probleme la inceput, dar ele pot sa va destabilizeze daca nu sunt tratate corect.