Intrebari frecvente

01/

Screenshot 2020-06-21 at 15.06.45.png

Intrebare: Se pot obtine despagubiri in baza politei RCA daca esti accidentat de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor?

Raspuns: Da, societatea de asigurare are obligatia legala sa compenseze daunele suferite in urma unui astfel de accident. Societatea isi va recupera sumele platite de la persoana vinovata de producerea evenimentului rutier.

Intrebari frecvente

02/

Screenshot 2020-06-21 at 15.06.45.png

Intrebare: In situatia in care accidentul a fost provocat de catre o persoana neasigurata, pot primi despagubiri?

Raspuns: Da, chiar si in aceasta situatie aveti dreptul la despagubiri. Legislatia prevede faptul ca persoanele prejudiciate prin accidente de vehicule neasigurate pentru riscuri de raspundere civila, RCA, sau produse de autori neidentificati au posibilitatea de a se adresa Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) pentru plata despagubirilor.

Intrebari frecvente

03/

Screenshot 2020-06-21 at 15.06.45.png

Intrebare: Ce reprezinta daunele morale si pe ce criterii se face evaluarea acestora?

Raspuns: Daunele morale reprezinta despagubirile acordate in vederea compensarii traumelor afective, psihice si fizice suferite ca urmare a accidentului rutier.

De asemenea, daunele morale pot cuantifica si beneficiul nerealizat prin lipsa de la locul de munca, diferenta de venit (salariu) neincasata, interventia unei incapacitati de a mai lucra ulterior evenimentului rutier, incadrarea intr-o clasa de handicap din cauza unei infirmitati suferite ca urmare a accidentului etc.

Intrebari frecvente

04/

Screenshot 2020-06-21 at 15.06.45.png

Intrebare: Cum fac avizarea si constatarea daunei?

Avizarea de dauna se realizeaza prin depunerea formularului „Constatare amiabila de accident” sau a procesului verbal eliberat de politie la compania de asigurari a persoanei considerata vinovata. Acest pas obliga asiguratorul sa deschida dosarul de dauna. Recomandam ca ambele persoane implicate sa se prezinte la asiguratorul partii care se considera vinovata.